Odbornici SO Požega usvojili rebalans budžeta

Na 18. zasedanju Skupštine opštine Požega, odmah nakon usvajanja završnog računa budžeta za 2022. godinu, doneta je odluka o rebalansu budžeta. Najveći deo sredstava je usmeren ka sanaciji posledica jakog nevremena koje je prouzrokovalo značajnu štetu, posebno na putnoj infrastrukturi, pre svega na nerkategorisanim putevima u selima Požege.

”Iako smo prvobitno planirali značajna sredstva za putnu infrastrukturu u rebalansu budžeta, velike elementarne nepogode na teritoriji opštine Požega su izazvale vanrednu situaciju i morali smo preusmeriti sredstva kako bismo rešili te probleme. Dobili smo značajnu pomoć od Republike Srbije, posebno od dva resorna ministarstva.

Ministarstvo građevine i saobraćaja će se, što se tiče infrastrukture, potpuno angažovati na izgradnji tri nova mosta koji su oštećeni ili uništeni usled elementarnih nepogoda na teritoriji naše opštine. Takođe, Ministarstvo poljoprivrede će nam pružiti značajnu pomoć u vidu štete na poljoprivrednom zemljištu.”

Djordje Nikitović predsednik opštine Požega

Pored sredstava za sanaciju štete, rebalansom budžeta sredstva su redistribuirana i na nekoliko drugih pozicija.

“Pronašli smo dodatna novčana sredstva koja će biti iskorišćena za putnu infrastrukturu, uključujući izgradnju još dva puta na teritoriji opštine Požega. Takođe, uvrstili smo značajna sredstva za kulturno-muzičke događaje koji će se održati na trgu i u kulturnom centru, obezbeđujući tako zanimljiv program ove godine. Dodatna sredstva su takođe odvojena za kupovinu dva vozila koja će biti poklonjena domu zdravlja opštine.”

Djordje Nikitović predsednik opštine Požega

Na 18. zasedanju požeških odbornika je takođe izabran novi zamenik predsednika opštine. Ivan Rosić, koji je do sada obavljao tu funkciju, podneo je ostavku zbog svojih privatnih obaveza. Na njegovo mesto je predložena Slađana Milčanović, dosadašnja odbornica ovog skupštinskog saziva.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights