Sastanak Nacionalnog Udruženja Naše Voće Srbija sa institucijama za unapređenje malinarstva

U Arilju će se održati radni sastanak Nacionalnog Udruženja Naše Voće Srbija u saradnji s relevantnim institucijama za sektor malinarstva u Srbiji.

Predstavnici Udruženja Naše voće Srbija, koje okuplja mnoge zadružne i male porodične hladnjače iz Srbije s velikim brojem kooperanata, ističu da je malina vodeći izvozni proizvod i doprinosi BDP-u. Kako bi se održala vodeća pozicija, potrebne su značajne promene u načinu rada u sektoru malinarstva, uz očekivanje da će Ministarstvo poljoprivrede biti strateški partner u tom procesu, uz uključivanje ostalih institucija.

Na sastanak su pozvani ministar poljoprivrede, saradnici iz Iparda, Projekta konkurentne proizvodnje, Ruralnog razvoja UOAP-a, Ministarstva za brigu o selu, Odbora za selo Srpske akademije nauka, Instituta za voćarstvo Čačak, PSSS Čačak, PSSS Užice, Zadružnog saveza Srbije, PKS, eminentni profesori i stručnjaci iz oblasti voćarstva i agroekonomije, Nacionalnog konventa EU iz sektora poljoprivrede, načelnik Zlatiborskog okruga s saradnicima, kao i predsednici opština Arilje, Požega, Užice, Kosjerić, Ivanjica, Lučani i Čajetina.

Udruženje očekuje da će radni sastanak doneti rezultate u rešavanju problema u sektoru malinarstva. Sastanak će se održati u Sali opštine Arilje u sredu, 14. juna, s početkom u 11 sati.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights