Lučani: Zaključci Štaba za vanredne situacije

Na danas održanoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Lučani doneti su sledeći zaključci:

– Obustavlja se saobraćaj u Ulici Dragiše Mišović u Lučanima. Putnička vozila se usmeravaju na alternativne putne pravce, a terena vozila se propuštaju na svaka tri sata, počev od 12h;

– Obezbediti potrebne količine goriva za rad crpnih pumpi i angažovanih mašina na sanaciji terena;

– Obezbediti ishranu za angažovane članove Sektora za vanredne situacije;

– Izvršiti zatvaranje Dljinskog mosta, zbog rizika od izlivanja reke Bjelice u industrijsku zonu;

– Uvesti dežurstva u zgradi Opštinske uprave, kako bi građani koji su ugroženi i pretrpeli štete mogli da se prijave.

Broj telefona na koji se građani mogu javiti: 0325150600

„Za sada je situacija stabilna i pod kontrolom. Imamo angažovanih 15 lica Sektora za vanredne situacije, kao i dve pumpe za ispumpavanje vode velikog kapaciteta angažovane u industrijskoj zoni i naseljenom mestu Đerać. Upravo, zahvaljujući njihovom angažovanju, možemo da kažemo da je situacija pod kontrolom. Dugujemo veliku zahvalnost za pomoć i saradnju Sektoru, kao i licima angažovanim na crpnoj stanici, takođe i svim ekipama naših Javnih preduzeća, angažovanim na terenu dvadestčetvoročasovno.

Ujedno molimo sve građane Opštine Lučani za razumevanje i solidarnost. Formirali smo Komisije za procenu šteta na stambenim objektima, putnoj infrastrukturi i privrednim društvima, a konkretnije o samim štetama možemo pričati nakon izveštaja pomenutih Komisija,” izjavio je zamenik predsednika opštine Lučani, Miloš Jovičić.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights