Svečano obeležen dan opštine Arilje

Uz prisustvo mnogobrojnih zvanica, gostiju istaknutih ličnosti a povodom Dana opštine Arilje, održana je svečana Sednica kojom se tradicionalno obeležava 28. Maj.

Na sednici se prisutnima obratio ministar Đorđe Milicevic koji je u svom govoru istakao značaj jedinstva I sardnje sa lokalnom samoupravom.

Ministarka za brigu o porodici donela je lepu vest o besplatnim udzbenicima. Kako je navela, na narednom Javnom konkursu za dodelu bespovratnih sredstava opredeljenih za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece u JLS, koje Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sprovodi prethodnih, kao i ove godine, grad Arilje konkurisaće projektom koji će se odnositi na obezbeđivanje besplatnih udžbenika za najmlađe osnovce.

„Ukoliko projekat, naravno, bude dobar, rado ćemo ga podržati, jer cilj Ministarstva jeste da ulaže u decu i u njihovo obrazovanje. Ulaganjem u znanje dece, mi ulažemo u budućnost naše zemlje“, istakla je ministarka.

Đurđević Stamenkovski je naglasila da je kroz razgovor sa predsednikom Opštine Arilje Predragom Maslarom, utvrđeno da bi ovaj vid podrške Ministarstva bio od velikog značaja za sve porodice u ovom mestu.

„Draga deco, ono što tražimo zauzvrat jeste da budete vredni, marljivi, da mnogo učite i radite i da se vaši roditelji, vaše Arilje i cela Srbija ponose vama“, poručila je ministarka.

Na sednici su uručene  pohvale za doprinos  opštini Arilje Marku Ičeliću za uspešno predstavljanje I promociju svoje opštine, Slobodanu Đuriću za izuzetan doprinos promociji I širenju glasa o sportskim uspesima Arilja, Radojku Bujoševiću srpskom domaćinu za ostvarne rezultate u poljoprivredi, Milošu Nedeljkoviću za doprinos razvoju košarke u Arilju, Žanki Selaković za inovativan I predan rad sa učenicima, preduzeću H&S za ostvarene rezultate u privredi, Crvenom krstu Arilje za zalaganje i humanitarni doprinos, Dušanu Vukotiću za podršku elektrifikacije seoskih područja opštine Arilje, Borisu Obradoviću za podršku razvoja sporta u Arilju, Vatrogasno spasilačkoj jedinici Arilje, Branku Jerkoviću za dugogodišnju posevećenost informisanju. Povelje su uručene dr Milanu Ćirkoviću za izuzetan doprinos zdravstvu i očuvanju ljudskih života, Danijeli Veselinović za umetnost i očuvanje tradicije.

Nakon sumiranih rezultata u prethodnoj godini, lepih ali I teških trenutaka, istaknuti su planovi za buduće I želje za još većim zalaganjem u cilju napredovanja opštine Arilje.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights