U Guči održan šesti Hajduk fest

U Guči je održan šesti po redu „Hajduk fest“, gastronomska manifestacija posvećena jedinstvenom specijalitetu – hajdučkom ćevapu. Ovaj događaj, koji se tradicionalno organizuje svakog juna duž centralne ulice, okupio je devet ekipa majstora iz Moravičkog okruga, sa posebnim naglaskom na Čačane. Hajdučki ćevap, pripremljen isključivo od najkvalitetnijeg svinjskog mesa iz dragačevskog kraja, predstavlja kulinarističku ponosnu ovog regiona.

U takmičarskom delu, ekipa „Šef“ odnela je pobedu, a ocenjivao ih je žiri sastavljen od profesionalnih kuvara, mesara i stručnjaka za degustaciju hrane. Drugo mesto zauzela je ekipa „Dupljaj“, dok je treće mesto pripalo ekipi „Pile patka“. Pored gastronomskog nadmetanja, održano je i takmičenje u prevlačenju konopca, gde je ekipa „Rajan“ osvojila prvo mesto.

Manifestacija nije bila rezervisana samo za ljubitelje dobre hrane, već je ponudila bogat kulturni program koji je obuhvatao nastupe lokalnih umetnika i koncerte. Centralni događaj večeri bio je koncert poznatog trubačkog orkestra „Dragačevske trube“ i izvođenje Vesne Zmijanac, koji su oduševili posetioce svečanim atmosferom i energičnim nastupom.

„Hajduk fest“ je tako još jednom potvrdio svoju ulogu u promociji tradicionalne kuhinje i kulturnog nasleđa Dragčeva, privlačeći veliki broj posetilaca koji su uživali u gastronomiji i muzici.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights