Lučani – APEL ZA RACIONALNU POTROŠNjU VODE

Štab za vanredne situacije opštine Lučani upućuje apel građanima opštine Lučani da vodu za piće koriste krajnje racionalno, jer se u JKP „Komunalac Lučani“ beleži enormna potrošnja i nagli skok neracionalnog trošenja vode za piće. Bazeni za vodu su na minimumu, a isporuka vode iz JP „Rzav“ Arilje je zbog visokih temperatura i smanjenog kapaciteta izvorišta, ograničena. Ukoliko se ovakav trend pojačane potrošnje nastavi, narednih dana građani opštine Lučani neće imati vode.
Štab za vanredne situacije moli građane opštine Lučani da zbog nepovoljnih vremenskih uslova i niskog vodostaja reke Rzav, vodu isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje, kako ne bi došlo do višečasovnih restrikcija. Aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku,neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.
Zbog svega napred navedenog, opštinske komunalne inspekcije i javna preduzeća vrše intenzivnu kontrolu potrošnje vode u svim naseljenim mestima na teritoriji opštine. Svako za koga se utvrdi da vodu koristi nenamenski i neracionalno, biće pokrenut hitan prekršajni postupak.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights