Vec trecu godinu za redom opstina Pozega u saradnji sa poljoprivrednom skolom organizuje skolu rezidbe drvenastih vrsta voca , kako bi omogucila poljoprivrenicima ovog kraja da nauce neke osnove, pravilnog rezanja voca.

Vocarska proizvodnja predstavlja jednu od najintezivnijih biljnih proizvodnji a u isto vreme i njaskupljih.

Povecanjem broja poljoprivrednih proizvodjaca koji se opredeljuju za vocarstvo  prouzrokuje nedostatak strucnih ljudu  koje se bave rezidbom, i koji treba tu skupu proiyvodnju da dovedu u ekonmoski isplativu. Stoga je ova skola itekako znacajna.

Skola rezidbe odvijace se krajem februara a porewd prakticne planirana je i teorijska nastava od strane eminentnih profesora. Skola je prepoznala potrebe i za kalemarskim kursom koji ce se razliyovati krajem marta meseca.

U Zapadnoj Srbiji vocarstvo ima primarnu ulogu kada je poljoprivredna proizvodnja u pitanju , nazalost ,  malo je strucnih ljudi na terenu koji bi mogli da u prolece kada krenu radovi izvrse pravilnu rezidbu i dovedu vocnjake u odlicnu kondiciju. Kako bi smanjila uticaj ovog problema poljoprivredna skola Ljubo Micic iz Pozege svake godine, krajem februara organizuje kurs rezidbe .

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights