Održana je druga Gulašijada Pogled 2019.

Na ostrvu Uski vir u Arilju, održana je druga Gulašijada Pogled 2019. Za takmičenje u pripremanju najboljeg gulaša, ove godine prijavile su se 22 ekipe, od čega dve ženske. Kako kažu i takmičari i organizatori, nije bitno ko će pobediti, jer je poenta ovakvih manifestacija druženje.

MZ Pogled, kao organizator ove manifestacije, u želji da se ljudi što više druže, došala je na ideju da napravi Gulašijadu. Kako naglašavaju, ovakvih manifestacija ima svuda, pa zašto ne bi jedna bila i kod njih. : Od preko 20 ekipša koje su nadmetale, dve su bile ženske. Da li je gulaš bolji kada se pripremi ženskom ili muškom rukom, veoma je diskutabilno, ipak, ovogodišnje učesnice pozvale su sve žene da se sledeće godine pojave na Gulašijadi.

: Pored privrednika iz Arilja, i lokalna samopurava podržala je Gulašijadu, a po rečima prvog čoveka aruljske opštine, svaka manifestacija zaslužuje da bude podržava i uvek će biti. : Podeljeni su pehari i za najbolje kuvare, ali i za najanimljivije učesnike. Ipak, to i nije bilo važno, kako i sami naglašavaju, važno je da se sledeće godine okupe u još većem broju, ali i da svoje mesto dobiju na mapi Turističke organizacije Arilje, koja im ovog puta nije pomogla.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights