Požega: Predsednica SO podnela ostavku

Iako je bila najavljena smena predsednika odnosno predsednice Skupštine opštine Požega, do toga nije došlo jer je predlagač povukao predlog za smenu pa je i ovom sednicom predsedavala Verica Bogićević.

U nastavku zasedanja su verifikovani mandati odbornicima Mijodragu Kurmazoviću i Branku Mihailoviću a onda su odbornici doneli dve odluke o razrešenju dosadašnjih i imenovanju vršilaca dužnosti direktora dva opštinska preduzeća.

Prvo su dobornici odlučili da smene direktora Razvojne agencije Slavka Dobrića i da na njegovo mesto, za vršioca dužnosti imenuju Ivana Bećića. Potom su doneli odluku da razreše vršioca dužnosti direktora JKP “Naš dom” Mikana Jankovića i da za vršioca dužnosti direktora požeškog komunalnog preduzeća imenuju Dušana Trifunovića.

Iako je posle ovih odluka, na dnevnom redu požeškog parlamenta bila jedino tačka “odbornička pitanja”, ona se pretvorila u nešto što je više ličilo na “razno”, pa su se tako čuli apeli za povećanje aktivnosti na zaštiti životne sredine, posebno u oblasti odlaganja otpada na seoskom području ali je poslednju tačku dnevnog reda predsednica Skupštine iskoristila da se zahvali na saradnji svim odbornicima ali u isto vreme i podnese ostavku na ovo mesto. Ujedno je ovim i završeno zasedanje Skupštine opštine pa je zameniku predsednika požeškog parlamenta Stevu Ješiću preostalo da sednicu privede kraju.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights