Klik na korak od Druge lige

Košarkaši ariljskog Klika pobedili su, na svom parketu, Napredak Junior iz Kruševca, rezultatom – 79 : 78 (24:18; 14:14; 23:25; 18:21), u meču 19. kola Prve regionalne lige Zapad. Ariljci su i dalje prvi sa maksimalnih 38 bodova, čak četiri više od najbližih pratilaca Napredak Juniora i Čačka 94, koji su bodovno poravnati, na pozicijama dva i tri. Narednog vikenda Klik gostuje u Novoj Varoši, kod domaćeg Zlatara.

Derbi šampionata je opravdao očekivanja. Odlična košarka, atraktivni potezi, na obe strane, bez kalkulacija i sa maksimalnom neizvesnošću do samog kraja.

Domaći su odlično otvorili meč, sa tri vezane trojke Miloša Nedeljkovića i došli do startne prednosti. Već nakon nepuna četriri minuta Klik je stvorio ubedljivu prednost – 17 : 4, što je primoralo stratega gostiju Vladu Miškovića, da posegne za tajmom, koji donosi rezultat. Kruševljani prave seriju – 0 : 12, i dolaze na samo poen zaostatka.

Sledi sada reakcija Miljana Marjanovića, trenera Klika, nakon čega “malinari” ponovo dolaze do daha i prvu četvrtinu rešavaju u svoju korist – 24 : 18.

U drugih deset minuta i jedni i drugi više pažnje poklanjaju defanzivi. Igra se čvršće, ali i sa više grešaka, gotovo “koš za koš”, tako da rezultatska distanca ostaje ista, kao i nakon prvog dela meča. Gosti uspevaju da stignu i do prvog poravnanja rezultata na utakmici – 31 : 31, ali ne i da prednost prebace na svoju stranu. Na poluvremenu domaćin vodi – 38 : 32.

Nastavak duela bolje otvara domaći tim. Kontrolišu igru i malo po malo stižu ponovo do dvocifrenog viška – 58 : 48- A onda, kao i na startu utakmice, sledi mali pad, što koriste košarkaši Napredak Juniora i na pauzu pred poslednju deonicu odlaze sa minusom od četiri poena – 61 : 57.

I onda kreće ludilo! Poslednjih deset minuta donosi najviše uzbuđenja.Gosti kreću “bez pardona” i za manje od tri minuta ponovo su u egalu – 63 : 63. Domaći ulaze u “minus fazu”, a Kruševljani kreću na sve ili ništa. Na nešto više od tri minuta do kraja Napredak Junior ima i prvo vođstvo na utakmici – 68 : 70. Trojkom Nedeljkovića, Ariljci su ponovo u prednosti, ali sada sledi serija trojki na obe strane. Prvo dve vezane gostiju, najpre Stefan Dobrodolac, a zanjim i kapiten Miloš Pavlović, da bi, istom merom, uzvratili košarkaši Klika, preko Nedeljkovića i Zurnića. Gosti su i dalje u prednosti – 74 : 76.

Poslednji minut donosi preokret domaćem sastavu. Ponovo Nedeljković cilja sa distance i “pakuje” svoju sedmu trojku u mrežicu, gostiju – 77 : 76, da bi Bjelak sa dva poena završio napad Napretka, za plus jedan ekipe iz Kruševca – 77 : 78. Sada su na potezu Ariljci,a dobar u završnici je Arsović – 79 : 78.

Do kraja utakmice je ostalo nešto manje od 24 sekunde, dovoljno vremena gostima, koji kreću u poslednji napad. Trošili su vreme da bi posle šuta Stojanovića i odbitka od obruča, usledila gužva, a lopta završava van terena. Sudije pokazuju da pripada Kruševljanima, a na semaforu je manje od 3 sekunde. Usledilo je izvođenje iz auta. Lopta je kod kapitena Pavlovića, koji šutira sa sedam-osam metara, uz zvuk sirene, ali prekratko, što donosi olakšanje među igračima i navijačima Klika.

Upisana je vrlo važna pobeda, kojom su vrata Druge lige skroz otvorena i sada samo pravo čudo može da ih udalji od plasmana u viši rang.

Najefikasniji pojedinac meča bio je Ariljac Miloš Nedeljković sa 24 poena (7 trojki), dok je dvocifren učinak imao još samo Arsović, koji se zaustavio na 14 poena.

U timu iz Kruševca Miloš Pavlović je upisao 17 poena, jedan više od Mladena Stojanovića. Dobre “role” imali su i Ersan Bjelak sa 13, Petar Balović 11 i Uroš Dobrodolac sa 10 poena.

Rezultati 19. kola:

Student – Čačak 94                    71 : 96
Priboj – Jagodina                      75 : 96
Crnokosa – Radnički 1950     80 : 66
Plana – Zlatar                        103 : 77
Klik – Napredak Junior         79 : 78
Požarevac – Zekas 75               90 : 81
Loznica – Svilajnac                 86 : 66

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights