Raspisani lokalni izbori za 26. april

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas u 10 sati izbore za odbornike skupština gradova i opština u Srbiji za 26. april.

– Rokovi za izborne radnje počinju da teku danas – rekla je Gojković.

Gojkovićeva je odluku o raspisivanju izbora potpisala u centralnom holu Doma Narodne skupštine.

Gojković je pozvala građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore u kojima će, kako kaže, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odlučuju o budućnosti lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju.

– Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vaših porodica – rekla je Gojković u Skupštini Srbije.

Ona je pozvala i kandidate da se nadmeću za podršku gradjana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje.

– Pozivam sve učesnike da se bore za naklonost birača svojom odgovornošću i fer kampanjom. Pozivam sve da poštuju demokratski iskazanu volju građana – rekla je Gojković.

Rokovi za održavanje izbora počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, a odluka o raspisivanju na snagu stupa danom objavljivanja u Službenom glasniku.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić parlamentarne izbore će raspisati danas.

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds