NSZ Ariljcima prezentovala mere aktivne politike za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošljavanje oglasila je 13 javnih poziva, za koje su izdvojena značajna finasijska sredstva, za realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja.  Lokalne samouprave opredelile su sredstva kojim će ove sume biti uvećane. Akcenat je stavljen na teže zapošljive kategorije, a prezentacije javnih poziva  odrežane su i u opštini Arilje.

  • Na evidenciji u opštini Arilje nezaposlenih lica je oko 1000, najveći procenat onih koji čekaju na zaposlenje je između jedne i dve godine, dok je starosna struktura najzastupljenija oko 55 do 60 godina.  Prema stepenu stručne spreme najviše ima onih koji imaju srednju stručnu spremu, istakla je Dragana Kostić,  predstavnica Udruženja distrofičara Zlatiborskoh okruga.

Lokalna samouprava opštine Arilje, ove godine, izdvojila je sredstva za mere aktivne politike zapošljavanja.

  • I ove godine nastavljamo usprešnu saradnju , opština je ove godine izdvojila milion dinara, kojr će poslužiti  da zaposlimo još mladih lica u Arilju. Ove godine naš lokalni akcioni plan je predvideo samozapošljavanje i javne radove, rekao je Branko Vukajlović zamenik predsednika opštine Arilje.
Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds