POLICIJSKI ČAS U SRBIJI: Od 20h do 5 ujutru nema kretanja!

IZVOR: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIĆ

Još jedna, do sada najrigoroznija mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa!

Nakon što je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u ponedeljak iskazala nezadovoljstvo ponašanjem građana koji i dalje šetaju i sede po kafićima, a starijima od 65 godina najavila uvođenje novčanih kazni (150.000 dinara) ako se ne pridržavaju uputstava da ne izlaze iz kuća, vlasti u Srbiji donele su, do sada, najoštriju meru.

Od srede u 20 časova do 5 časova ujutru, zabranjeno je kretanje svim osobama, bilo kog starosnog doba.

Od sutra u 20 sati, do 5 sati ujutro, svakoga dana uvodi se zabrana kretanja svim licima bilo kojeg starosnog doba. Niko ne može da bude na ulici sem nadležnih organa, ali ne nadležnih, već onih koji su na zadatku i koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni. Ovo uvodimo da bismo sprečili dalje širenje virusa„, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Uz tu meru, doneta je i jedna oštra mera, usmerena prema najstarijim članovima društva. „Od sutra ujutru u 10 časova, u svim urbanim sredinama apsolutno je zabranjen izlazak na ulicu svim građanima starijim od 65 godina, a starijim od 70 godina u seoskim sredinama i manje urbanim sredinama do 5.000 stanovnika. Moguće je da se samo druga stavka spusti na 65. Žarišta su nam gradovi, za sada su tri grada značajno pogođena, Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje Čačak, jedan deo poljopriverdnog stanovništva, između 65 i 70 godina mora da obavi značajnu prolećnu setvu pšenice i kukuruza soje i repe, ali uz neuporedivo manju izloženost korona virusu„, rekao je Vučić.

Ovo uvodimo kako bismo sprečili širenje zaraze„, rekao je Vučić i najavio da će se organizovati da se supermarketi otvore nedeljom od 4 do 7 časova ujutru za penzionere kojima će biti obezbeđene maske i razmak kako bi mogli da kupe potrepštine za narednih sedam dana.

„Molim naše roditelje i stare da to razumeju. Samo vas molim da to pogledate i razmislite zašto bismo to radili. Zašto bi iko normalan to radio, osim u krajnjoj nuždi, da bi zaštitio živote. Hoćemo vas da zaštitimo i ništa drugo„, dodao je Vučić.

Izvor/Mondo

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights