Dogovor između poslodavaca i radnika u zavisnosti od situacije preduzeća

U skladu sa vanrednom situacijom Privrednici opštine Arilje još uvek nisu sigurni kako će postupati prema zaposlenima. Dosta napoznanica u regulisanju radnog vremena i usklađivanje sa potrebama dodatno kompikuje stvari.

  • Svodi se za nas , koji smo nekako poslednji, na kraju tog lanca u malom mestu u Srbiji bitno je da svoj lični i ekonmiski život prilagodimo novim opravilima. Ta nova opravila nisu jasno definisana i menjaće se, ističe Milutin Stefanović, predsednik Skupštine Udruženja Preduzetnika opštine Arilje.

Poslodavci u Arilju poštuju principe organizacije i mere koje su preporučene pa stoga organizuju poslove u skladu sa tim.

  • Od svih navedenih mera svima je najproblematičnija da se nabave maske, dezinfekcija se kako tako vrši ali maske su problematične, do njih je teško doći čaki DZ. Mislim da su svi ozbiljno shavatili situaciju što se tiče preduzetnika, navodi Stefanović.

Ono što će biti problem ako ovakva situacija ostane na duži period jeste što će maloprodaja da stane, za njom veleprodaja i samim tim i proizvodnja, što automatski znači nedostatak sredstava za novčane isplate. Ono čemu se svi nadaju jeste da će država preuzeti sve mere koje budu bile potrebne za oporavak ekonomije u što kraćem i bezbolnijem roku. Za sada, zdravlje ljudi je prioritet.

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds