Ugostiteljski objekti od danas prestaju sa radom

Iako u manjim sredinama, prethodnih par dana vanredna situacija nije toliko bila uočljiva, nakon naredbi Štaba za vanredne situacije a u skladu sa propisanim merama Vlade Republike Srbije, Ariljcima polako postaje jasna ozbiljnost situacije.

Nakon niza naredbi Štaba za vanredne situacije opštine Arilje, u skladu  sa državnim postupcima, one najnovije donete u prepodnevnim satima uglavnom se  odnose na zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Jako važno u ovom trenutku jeste i održavanje higijene na visokom nivou, stoga Javno komunalno preduzeće ,,Zelen“, pored svih aktivnosti koje se redovno sprovde u obavezi je da vrši i dezinfekciju javnih površina.

I Biblikoteka Arilje u skladu sa Odlukama Štaba za vanredne situacije, obustavila je rad u svim svojim jedinicama. U Biblioteci obustavljen je rad sa korisnicima. Pozajmica knjiga kao i korišćenje čitaonice do daljnjeg neće biti omogućena.

U  ariljskom DZ  počela je sa radom ambulanta za pacijente sa repiratornim tegobama i febrilnim stanjima u prostorijama kućnog lečenja. Svi građani koji imaju povišenu temperaturu i respiratorne smetnje( kašalj,kijavica.otežano disanje,…) pre dolaska treba da se konsultuju sa medicinskim radnicima na telefone:

031/ 3 891-685
064/ 8170573
062/ 285-927
062/ 285-891
Svi ostali pacijenti kojima je potreban pregled će biti primani kod
izabranog lekara. 

U skladu sa novonastalom situacijiom a u cilju smanjenja mogućnosti prenošenje virusa,  Crkvena opština Arilje, odložiće čin osvećenja vaskršnje vodice do daljnjeg.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights