U opštini Lučani se smanjuje broj virusom zaraženih

Štab za vanredne situacije opštine Lučani saopštava da je broj zaraženih lica od korona virusa na lučanskoj teritoriji za poslednjih mesec dana se smanjio i sa 42 pao na 17 lica. Dva pacijenta su trenutno smeštena na bolničko lečenje dok su ostali na kućnom lečenju. Svi su sa slabijom kliničkom slikom i bez posebnih zdravstvenih poteškoća. U poslednja dva meseca dva lica su preminula i to je ukupan broj preminulih lica od korona virusa sa naše teritorije .
U periodu od dva meseca, od 15. juna do 15. avgusta,u lučanskom Domu zdravlja urađeno je ukupno 454 serološka i 297 PSR testova na virus dok je u poslednjih pet dana urađeno, 37 seroloških analiza i 27 PSR tesova kao i 79 opštih zdravstvenih pregleda naših sugrađana. Zdravstveno osoblje našeg Doma zdravlja intenzivno prati svako zaraženo lice i njegovo zdravstveno stanje.

Javno komunalno preduzeće redovno vrši dezinfekciju javnih površina, preduzeća i ustanova.
Situacija u Lučanima je i dalje najbolja u odnosu na naše susedne opštine i gradove, gde je registrovan mnogo veći broj obolelih. Štab za vanredne situacije će narednih dana razmatrati zahtev ugostitenjskih objekata za produžetak radnog vremena.
Takođe, Štab apeluje na građanstvo da i dalje savesno poštuje propisane mere za suzbijanje pojave i širenja korona virusa na čitavoj teritoriji naše opštine i podseća da niko nije pošteđen od mogućnosti zaraze ovim virusom. Zato je potrebno da i dalje vodimo računa o sebi a samim tim i ljudima oko sebe.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights