Ukinuta vanredna situacija u Lučanima

Ukida se vanredna situacija na teritoriji opštine Lučani, koja je bila na snazi od šestog jula, odlučeno je na sednici opštinskog štaba za vanredne situacije u Lučanima.

Odluka o ukidanju vanredne situacije doneta je nakon razmatranja izveštaja o epidemiološkoj situaciji, u vezi sa epidemijom izazvanom virusom KOVID-19, na teritoriji opštine Lučani u kojoj se navodi da na teritoroji opštine trenutno nema zaraženih korona virusom osim jednog pacijenta za koga se očekuju rezultati završnog testa a koji je virus preležao.

Štab navodi se da preventivne mere donete od strane republičkog štaba i opštinskog štaba za praćenje i preduzimanje mera ostaju na snazi i podrazumevaju držanje fizičko-socijalne distance na otvorenom gde je to moguće, a ukoliko nije, obavezno je nošenje zaštitne maske.

Što se tiče organizovanja slavlja i drugih okupljanja, dozvoljeno je da maksimalno 30 ljudi boravi u zatvorenom prostoru.

Radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata, koje je bilo skraćeno zbog uvođenja vanredne situacije, ograničava se do 23:00 a objektima sa baštama do jedan sat posle ponoći.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights