Arilje: Održana druga sednica Opštinskog veća

Na drugoj sednici Opštinskog veća razmatralo se o 45 tačaka dnevnog reda. Nakon usvojenih dopuna, dnevnog reda i zapisnika, prešlo se na tačku koja se odnosila na Izveštaj o realizaciji budžeta opštine Arilje za period do kraja juna 2020. godine.

– Kada je reč o budžetu, bitno je naglasiti da je on u tekućoj godini manje ostvaren u pomenutom periodu u odnosu na 2019. godinu a razlog za to je, gotovo sam siguran, situacija sa korona virusom u kojoj smo se svi našli, a ne problem lokalne samouprave, naglašava Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Većnici su razmatrali i Predlog o međuopštinskom sporazumu o saradnji na projektu izgradnje i upravljanja regionalnim sistemom za sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda.

-Projekat obuhvata četiri opštine – Ivanjica, Arilje, Kosjerić, Požega i grad Užice, postoji nekoliko varijanti o sporazumu, a o svim detaljima odlučivaće se na sastanku u petak. Svakako su ciljevi mnogobrojni i obuhvataju povezivanje u jedinstven sistem prečišćavanja voda ali i smanjenje zagađenja, ističe Maslar.

Nakon ovih tačaka raspravljalo se o mnogobrojnim privatnim zahtevima koji su obeležili Sednicu.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights