Izložba radova Udruženja građana „Drina etno-art“ iz Bajine Bašte.


U Gradskoj galeriji Arilje od 26. decembra 2020. godine do 20.januara 2021. godine održava se izložba radova Udruženja građana „Drina etno-art“ iz Bajine Bašte.

Izložba je inicirana dugogodišnjim učešćem umetnika koji se okupljaju u UG „Drina etno-art“ na Smotrama stvaralaštva likovnih amatera Zlatiborskog okruga koja se više od 20 godina održava u Arilju.
Postavka izložbe u Gradskoj galeriji okuplja 12 bajnobaštanskih umetnika sa 29 radova u tehnikama ulja na platnu i grafika, skulptura i duboreza.
Udruženje građana „Drina etno-art“ osnovano je 2008. godine sa ciljem da okupi likovne stvaraoce u dugom vremenu u kom je kultura skrajnuta na periferiju brige, kako na državnom, tako i lokalnom nivou…

Do sada je u organizaciji Udruženja priređeno preko 50 kolektivnih i samostalnih izložbi širom zemlje. Svojim radovima osvojili su brojne nagrade, ali i plasmane na republičke smotre. Raaznolikost tehnika i stilova izražavanja umetničkog naboja nezaobilazno je bogatstvo koje pružaju ovakva udruženja umetnika.
Slikari se uglavnom bave motivima koji nas vraćaju u vreme kada je život bio jednostavniji i sporiji i kada su se ispravni i subverzivni putevi razdvajali već na nivou očiglednosti. Skluptori češće zalaze u apstrakciju, ali bez obzira na tematiku, primetna je njihova posvećenost materijalu i napor da tehnički ovladaju izazovima koje gruba, sirova masa, najčešće drveta ili kamena, jednako skriva i nameće.
U Gradskoj galeriji Arilje izloženi su radovi: Jelisavete Petrović, Bojana Ilića, Gorana Radovanovića, Dušana Petrovića, Miloja Vasića, Mirka Uzelca, Vladislava Biljića, Gorana Ekmeščića, Dragoša Dakića, Jordane Stojkanovića, Mire Marković i Momčila Stefanovića.
Izložbu možete posetiti u Gradskoj galeriji Arilje do 20. januara 2021. godine radnim danima i subotom u nevedenim terminima poštujući propisane epidemiološke mere.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights