Lučani: Podela paketa deci u okviru projekta Romske svečanosti

U okviru projekta „Romske svečanosti“, Udruženja Roma „Budite uz nas“ u Guči je vršena podela novogodišnjih paketa deci do šesnaest godina i higijenskih paketa porodicama.

Projekat je u celosti finansirala lokalna samouprava, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života i položaja romskih porodica u okviru zajednice. Raspodela je vršena na otvorenom i uz poštovanje svih propisanih mera, kako se ne bi ugrozilo zdravlje stanovništva. Vidoje Muratović, predsednik udruženja Roma, naglasio je tom prilikom da je ovakav projekat od izuzetnog znacaja za romsku populaciju, jer u ovako teškim vremenima uliva sigurnost i osećaj pripadnosti zajednici. Izrazio je zahvalnost Opštini Lučani, što je prepoznala značaj i finansijski pomogla realizaciju projkta „Romske svečanosti“.“Obaveza lokalne samouprave jeste da podjednako brine o svim grupama stanovništva u lokalnoj zajednici.

Opština Lučani će i u buduće podržati ovakve i slične projekte. Za 2021.godinu,budžetom je predviđeno 3 miliona dinara za finansiranje projekata udruženja građana“, rekao je Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine Lučani.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights