DOLOVIĆ: TRUBA SE VRAĆA KORENIMA

Predsednik opštine Lučani i Saborskog odbora, naglasio je da trubu treba vratiti korenima i da je cilj privući što veći broj posetilaca iz Moravičkog okruga.
Predsednik opštine Lučani i predsednik Saborskog odbora Milivoje Dolović saopštio je da najveća trubačka smotra – Dragačevski sabor trubača, neće više tražiti rekorde u broju posetilaca već će se osloniti na osnovne programske sadržaje, koji će biti zanimljivi kako posetiocima iz zemlje i sveta, tako i onima iz neposrednog okruženja, konkretno Moravičkog okruga.
On je naglasio da u osmišljavanju programskih sadržaja Guča očekuje značajnu i stručnu pomoć od Živorada Ajdačića, predsednik Kulturno – prosvetne zajednice Srbije, Dragana Stanića (Ivana Negrišorca) predsednika Matice srpske i akademika i književnika Matije Bećkovića.
„Stvorićemo novi tim ljudi koji će uneti promenu u ovaj veliki narodni skup s namerom da Guča ponovo postane zanimljiva posetiocima iz Moravičkog okruga, jer smo ih poslednjih godina izgubili”, rekao je Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights