Staranje nad Ovčarsko-Kablarskom klisurom na teritoriji opštine Lučani povereno Turističkoj organizaciji opštine Lučani

Na 20.sednici SO lučani, održanoj danas u Guči, doneta je odluka da se stavi van snage zaključak Skupštine opštine Lučani od 26.02.1999.godine kojim je Vladi RS predloženo da se upravljanje, odnosno staranje nad prirodnim dobrom „Predeo izuzetnih odlika Ovčarsko-Kablarska klisura“ poveri Turističkoj organizaciji Čačak. Razlog donošenja takve odluke tada, bila je činjenica da opština Lučani u momentu donošenja zaključka nije imala svoju turističku organizaciju koja bi se starala o ovom predelu izuzetnih odlika.
Skupština je na današnjoj sednici donela odluku da se upravljanje, odnosno staranje nad prirodnim dobrom „Predeo izuzetnih odlika Ovčarsko-Kablarska klisura“, a na teritoriji koja pripada opštini Lučani, poveri Turističkoj organizaciji opštine Lučani.
“Sada smo, posle 22 godine, potpuno institucionalno, tehnički i kadrovski opredeljeni da u okviru naše Turističke organizacije kvalitetno i na pravi način možemo gazdovati Ovčarsko-Kablarskom klisurom na delu teritorije opštine Lučani, pa smo odluku iz 1999.godine stavili van snage. Dali smo gazdovanje Turističkoj organizaciji opštine Lučani „Dragačevo“ Guča na delu teritorije Ovčarsko-Kablarske klisure i predložili Vladi Republike Srbije da donese zaključak da se o Ovčarsko-Kablarskoj klisuri staraju Turistička organizacija Čačak i Turistička organizacija opštine Lučani na delu naše teritorije“, rekao je predsenik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights