Dan opštine Požega obeležen u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom

Već drugu godinu zaredom Dan opštine Požega obeležava se skromno. Razlog tome je svima poznat, trenutna epidemiološka situacija.

Opštinska priznanja koletivima i zaslužnim pojedincima bila su način na koji su Požežani obeležili 7. april. Čestitajući dobiticima priznanja, predsednik SO Požega Dejan Mrkić, naglasio je da  nagrade za postignute rezultate imaju posebnu težinu jer dolaze u teškim vremenima.

Mrkić je iskoristio i priku da se zahvali  privrednicima i pojedincima koji su dali nesebičan doprinos u opremanju bolnice na Savincu i Doma zdravlja u Požegi koji, kako ističe, podnose najveći teret borbe sa epidemijom.

Priznanja koja su danas uručena način su priznavanja i zahvalnosti opštine Požega za sve ono što su nagrađeni u svom radu postigli, istakao je Ivan Novaković zamenik predsednika opštine Požega. “Ove godine opština Požega želi da se zahvali borcima protiv epidemije, u prvom redu, našim lekarima, medicinskom osoblju, ali i svim pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos u uslovima vanrednog stanja i pomagali našim građanima” – naveo je Novaković.Najviše priznanje – Povelja – pripala je Domu zdravlja Požega i bolnici na Savincu. Plaketa sa grbom opštine je pripala Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Požega, klubu za borilačke i ekstremne sportove “Soko” i doktorki veterine Bojani Tešović.Za doprinos razvoju i afirmaciji opštine Pohvale je dobilo 9 ustanova i pojedinaca dok je šest najboljih učenika požeških škola nagradjeno novčanim nagradama.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights