HOĆE LI VAKCINACIJA BITI OBAVEZNA U SRBIJI?

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić jutros je bila na važnom sastanku u Skupštini Srbije gde je održala konsultacije s predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem i ministarkom pravde Majom Popović na temu ustavnih amandmana.

Ona se danas u 14 obratila javnosti na konferenciji za medije a osim pravosudnih dotakla se i korona tema poput sednice Kriznog štaba i obavezne vakcinacije.

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da ćemo uskoro videti na koji će način naša država regulisati pitanje obavezne vakcinacije, dok je premijerka istakla da se proces vakcinacije u Srbiji odvija odlično, te da nema nijednog razloga da razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije.

– Što se tiče ove odluke suda vezane za obaveznu vakcinaciju, videćemo na koji način će država odlučiti, da li će kod nas biti obavezna vakcinacija za kovid ili ne – rekla je ministarka Popović.

– Ja mislim da vakcinacija u Srbiji ide odlično i bez te obavezne vakcinacije. Naši građani su pokazali da su veoma odgovorni i da ne veruju u te teorije zavere. Ne postoji nijedan razlog da razmišljamo o uvođenju obavezne vakcinacije – rekla je premijerka Brnabić.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights