Član Motokros klub „ERE“ Arilje-Srbija Janko Railic osvojio je prvo mesto na trci u Bačkoj Topoli.

Moto klub „024 MX“ finalnog vikenda aprila organizovao je na stazi MX Ring drugo ovosezonsko moto kros takmičenje za šampionat Srbije, Nagradu Bačke Topole. Prvo mesto u najjačoj klasi MX 1 osvojio je Janko Railić, a dva kurioziteta krase uspeh takmičara iz Petrovaradina. Railiću je ovo prva sezona u pomenutoj klasi, a ujedno je sebi za rođendan upriličio divan dar, pehar za prvo mesto.

Posle tehničkog prijema i verifikacije pravo nastupa u osam raspisanih klasa ostvarilo je 67 takmičara. Valja naglasiti da je se nekolicima vozača iz Mađarske odazvala pozivu organizatora, što je doprinelo da takmičenje budu atraktivnije i uzbudljivije za gledanje.

U klasi MX B prvo mesto osvojio je Kristina Forgo ispred Jovana Popovića. Mark Teci Laslo gost iz Mađarske u diviziji klasa MX 2 i MX 125 bio je nedostižan za domaće vozače, usput demonstrirajući ozbiljnu tehniku vožnje, ali i utreniranost. Pristojan otpor pružio mu je Vukašin Jablanović u MX 2, odnosno Strahinja Kalmković u klasi MX 125.

Kada su u pitanju najmlađi raduje činejnica da je u subotu na slobodnim treninzima bilo 12 vozača, da bi na nedeljnoj trci učešće uzelo njih 10. Prvo mesto na debitanstkom takmičenju osvojila je Ana Kolnookol ispred Vuka Ćajića. Kod nešto starijih mališana u klasi MX 85 najbržio je bio David Vig, dok je drugo mesto osvojio Aleksa Milosavljević.

Klasu MX 1 obeležio je Janko Railić, ali je aktuelni šampion Miloš Đorđević dobro namučio mlađeg kolegu i ujedno je morao da se zadovolji drugim mestom.

Takmičari klasa MX 3 i MX S vozili su u diviziji, a istu je krasila puna startna rampa. Viktor Lang bio je brži od Vlade Rajevića u MX 3 klasi, dok je u MX S slavio gost iz Grčke Dimitrios Keramkdas ispred Vlatka Provodovskog.

Plasmani po klasama

MX B: 1. Kristian Forgo, 2. Jovan Popović, 3. Roland Lacko

MX 2: 1. Laslo Teci Mark, 2. Vukašin Jablanović, 3. Mark Ceško

MX 125: 1. Laslo Teci Mark, 2. Strahinja Kalamković, 3. Milan Vukajlović

MX 65: 1. Ana Kolnookol, 2. Vuk Ćajić, 3, Aleksandar Krajnović

MX 85: 1. David Vig, 2. Aleksa Milosavljević, 3. Danilo Crnjanski

MX 1 : 1. Janko Railić, 2. Miloš Đorđević, 3. Duško Paunović

MX 3: 1. Viktor Lang, 2. Vlade Rajević, 3. Dejan Paunović

MX S: 1. Dimitrios Kermakdas, 32. Vlatko Provodovski, 3. Branko Radanov

izvor / plumrace.com

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights