Slobodan Trkulja i Orthodox Celts za vikend u Arilju

Dvanaesti po redu ARLEMM već do sada posetilo je više od 5.000 posetilaca, koji su tokom prve nedelje trajanja manifestacije imali priliku da slušaju Anu Ćurčin, dečiji hor Branko, džez sastav Ejot.Dvanaesti po redu ARLEMM otvoren je pre sedam dana u Arilju, gala koncertom orkestra Kamerata Akademika i Stefana Milenkovića, koji su premijerno za publiku u Srbiji, izvodili Karminu Buranu.

Više od 5.000 posetilaca ARLEMMa su tokom prve nedelje trajanja manifestacije imali priliku da slušaju Anu Ćurčin, dečiji hor Branko, džez sastav Ejot. Sve do 1. avgusta Arilje će biti prestonica kulturnih dešavanja, zato će se ulicama Arilja i ove godine kretati brojni mladi umetnici iz Nemačke, Rusije, Belgije, Austrije, Slovenije, Amerike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine… Sa najtalentovanijim mladim polaznicima iz zemlje i inostranstva radiće vrhunski predavači i profesori violine, violončela, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, solo pevanja i gitare.
Pored muzičke nastave, deca i mladi imaju mogućnost da pohađaju slikarsku, ekološku, Extreme intimo dizajnersku radionicu, a ljubitelji umetnosti su u prilici da posete brojne koncerte, predavanja, duhovne i besedničke večeri.
„ARLEMM je ove godine prepoznat po šampionskim ostvarenjima. Spojili smo umetnost, sport, prirodu, i dobili neponovljive rezultate, koji nas vode u nove ideje – poručujue Milica Mladenović iz organizaccionog tima festivala.
Narednog vikenda, 30. i 31.7. ćemo biti u prilici da na ostrvu Uski vir, na Rzavu – najčistijoj reci u Srbiji, u okviru ARLEMM art festivala, uživamo u muzici Balkanopolisa sa Slobodanom Trkuljom, Ortodoks keltsa, Teksas fluda, Svemirka i brojnih drugih umetnika. Ako ne budete u prilici da posetite Arilje, programe ćete moći da pratite u živom prenosu putem Telenorovog „jutjub“ kanala.

ARLEMM 2021 se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Telenor Fondacije, Opštine i Biblioteke Arilje, SOKOJ-a, brenda Extreme intimo, Gete instituta.
Više informacija o samoj manifestaciji i učesnicima možete pročitati na adresi: arlemm.rs.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights