Održana 6. Kupusijada u Puhovu; Ekipa „Sančo“ spremila najbolji kupus

Vikend iza nas obeležila je 6. Kupusijada u Puhovu. Od ranog jutra, osam vrednih ekipa spremalo je svadbarski kupus, a nešto pre održavanja kulturno –umetničkog programa, proglašeni su i pobednici.

Žiri je imao ozbiljan posao – izabrati najbolje. Ipak, na kraju odluka je pala. Treće mesto u spremanju svadbaskog kupusa osvojila je ekipa „Fapromal 1“ iz Lučana. Drugo mesto pripalo je ekipi „Vaga“ iz Požege. A za najbolje spremljeni svadbarski kupus, proglašen je onaj koji je spremila ekpipa „Sančo“ iz Puhova.

Nakon proglašenja pobednika, usledio je kulturno –umetnički porgram u kojem su učestvovale pevačke grupe „Srpska šajkača“ iz Puhova i „Momčilo Tešić iz Požege. Za dobru muziku bio je zadužen trubački orkestar Stefana Mladenovića iz Požege. Ovaj orkestra je proglašen za najbolji omladinski orkestar na 60. Dragačevskom saboru trubača, a kapelnik Stefan je dobio nagradu i kao drugi trubač takmičenja.

Naravno, kako to običaj nalaže, zaigralo se i narodno kolo. Igrali su posetioci ali i učesnici u programu.
Za kraj, odigrana je revijalna utakmica između ekipa veterana lokalnog fudbalskog kluba „Jedinstvo“.
Organizator ove manifestacije je Mesna zajednica Puhovo, pomoć u organizaciji pružio je Kulturni centar opštine Lučani, Guča, dok je sponzor nagrada bio Tehnički pregled „Pavleks“, Guča.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights