LAPTOP RAČUNARI ZA NOSIOCE VUKOVE DIPLOME U OPŠTINI LUČANI

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, organizovao je danas prijem za 16 učenika dobitnike Vukove diplome , osnovnih i srednje škole iz opštine Lučani.Tim povodom svakom učeniku uručen je laptop računar.

„Današnjim prijemom želeli smo da odamo priznanje svim vrednim i uspešnim đacima i da im se zahvalimo za sve ono što su postigli u toku svog školovanja, jer su na najlepši način promovisali prave društvene vrednosti, kao i da im poželimo uspeh u nastavku školovanja.
Sve što se vrednuje i pamti jeste znanje i njihova Vukova diploma treba da služi za ponos njima i njihovim porodicama.

Uloga lokalne samouprave nije samo briga i ulaganje u objekte javne namene, osnovne i srednje škole, već i briga o đacima. Do sada smo imali praksu da najboljeg Vukovca srednje škole nagradimo stipendijom. Budžetom za 2022.godinu predvidećemo da sve odlične učenike završnih razreda srednje škole nagradimo četvorogodišnjom stipendijom, kako bismo ih na pravi način motivisali za nastavak školovanja, ali i povratak u svoju sredinu.

Što se tiče ulaganja u obrazovnu infrastrukturu, u oktobru nas očekuje svečano otvaranje potpuno rekonstruisane Srednje škole „Dragačevo“ u Guči.

Završena je izrada projekata za rekonstrukciju osnovnih škola u Lučanima i Guči, a u prvoj polovini naredne godine očekujem i završetak radova na sportskoj sali u Lučanima. Posle 15 godina od početka radova, nakon finansijske pomoći Ministarstva za upravu i lokalnu samoupravu, rebalansom budžeta, ali i velikoj pomoći preduzeća „Milan Blagojević Namenska“, konačno su se stekli uslovi da krajem septembra raspišemo tender i nadam se u novembru uvedemo izvođača radova u posao“, istakao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights