Nakon višedecenijskog čekanja, obilaznica oko Požege izvesna

“Obilaznica oko Požege u potpunosti zaobilazi centar grada. Više kamioni neće prolaziti pored dve škole” – naglasio je predsednik Srbije prilikom današnjeg potpisivanja Sporazuma za izradu projektne dokumentacije za obilaznicu oko Požege.

Vučić je naglasio da je ovaj projekat od istorijskog značaja za samu opštinu. “Kada se izmesti teretni saobraćaj iz centra grada, onda taj deo možemo da uredimo”

Ovim će se povećati bezbednost prvenstveno dece u školama, ali i ostalih građana jer trenutno sav teretni saobraćajj za Kosjerić i Vljevo prolazi kroz centar grada . Tehnički problemi takvog saobraćaja su neposredna blizina dva objekta OŠ „Petar Leković”, te buka i zagađenje u samom gradu.

Pored opštine Požega danas je potpisan i krovni ugovor za početak radova na obilaznici oko Gornjeg Milanovca, kao i sporazum o izradi projektne dokumentacije za obilaznicu oko Užica i izgradnju tunela ispod Kadinjače.

Izgradnja požeške obilaznice rešava brojne probleme, a predsednik je naglasio da danas potpisani ugovori i sporazumi za razvoj infrastrukture u zapadnoj Srbiji nisu briga o tome kako će Beograd i Novi Sad biti povezani sa Crnom Gorom, već o tome kako će da žive ljudi u Bajinoj Bašti, Užicu i Požegi.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights