Radi rasterećenja gužvi koje će izazvati dolazak autoputa do Požege gradiće se kružni tok na Ariljskoj rampi

U Požegi bi uskoro trebalo da počnu radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Ariljska rampa, zaključeno je prililikom nedavne posete ministra građevine Tomislava Momirovića opštini Požega.

” Ove godine kreće realizacija projekta koji je jako važan za Požegu, tačnije izgradnja obilaznice, gde ćemo se osloboditi teretnog saobraćaja iz samog cenra grada, a samim tim smanjiće se zagađenje u gradu. Pokrenulii smo priču o dolasku auto-puta do Požege, gde smo zaključilii da će nakon završetka deonice do Požege stvoriti dodatne saobraćajne gužve, pogotovo oko Ariljske rampe , tako da smo dogovorili da uđemo u proceduru izgradnje kružnog toka na Ariljskoj rampi” istakao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.

Ministar Momirović ovom prilikom izjavio je da izlazak Požege na autoput, do čega će doći ubrzo, nameće rešavanje drugih kapitalnih investicija u samoj opštini. Kada je u pitanju izgradnja obilaznice oko Požege, Momirović je istakao da se trenutno radi na izradi projekta, a očekivanja su, kako je naveo, da bi radovi trebalo da počnu tokom jeseni.

“Ova investicija će u potpunosti promeniti Požegu u smislu urbanističkog razvoja, smanjiće aerozagađenje, povećaće bezbednost u saobraćaju, poboljšaće i turističku ponudu grada jer intezivno razgovaramo o tome da rekonstruišemo i kej koji će pratiti projekat ove obilaznice” – istakao je Momirović

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds