ZA REKONCTRUKCIJU VRTIĆA U GUČI, TRIDESET MILIONA DINARA

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i opština Lučani potpisali su ugovor o rekonstrukciji dečijeg vrtića u Guči čija je vrednost 26 miliona dinara, s tim što je lokalna samouprava obezbedila dodatnih 4 milona za ove namene.
„U okviru javnog poziva resornog ministarstva za finansiranje programa podrške razvoju i funkcionisanju sistema lokalne samouprave u kome je učestvovala i naša opština, dodeljeno nam je 26 miliona dinara za finansiranje projekta rekonstrukcije, sa adaptacijom i dogradnjom objekta predškolske ustanove „Naša radost“, izdvojene jedinice „Bambi“ u Guči. U cilju energetske efikasnosti ove ustanove, nedostajući deo sredstava u vrednosti od četiri miliona predviđena su opštinskim budžetom“, navodi predsednik Privremenog organa opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Prema rečima Dolovića, za opredeljenih trideset miliona dinara tokom ove godine će biti izvršena detaljna rekonstrukcija postojećih prostorija vrtića, svih instalacija, počev od elektro i hidro, do izgradnje kotlarnice na gas kao novog načina grejanja u dečijem vrtiću u Guči. Ovim projektom je predviđena i zamena stolarije, zidnih i podnig obloga, uređenje enterijera i stvaranje funkionalnijeg i modernijeg prostora za boravak naših najmlađih sugrađana.

Dolović ističe da opština izražava iskrenu zahvalnost Ministarstvu za lokalnu samoupravu i lokalnim privrednicima koji učestvuju u realizaciji brojnih investicija u opštini. Posebnu zahvalnost upućuje preduzeću „MB – Namenska“ koje je u završnim radovima izgradnje i uređenja preko 200 kvadrata upotrebnog prostora objekta dečijeg vrtića „Naša radost“ u Lučanima, a to je samo jedna, od nekoliko investicija koju finansira i realizuje rukovodstvo ovog preduzeća, a u cilju kvalitetnijeg života naših sugrađana.
„Dečiji vrtić u Guči podignut je kao montažni objekat davne 1972. godine iz sredstava Skupštine opštine Lučani i brojnih privrednih subjekata. Za poslednjih 50 godina postojanja i rada vrtića vodilo se računa o redovnom tekućem održavanju objekta, ali je ovaj projekat rekonstrukcije utoliko važan, jer se značajna sredstva ulažu u rekonstrukciju i modernizaciju postojećeg objekata za predškolsko obrazovanje u Guči, kao objekta od posebnog značaja za našu lokalnu upravu“, ističe Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights