Na brani i akumulaciji „Arilje profil Svračkovo”, montirana čelična pasarela

Generalni direktor JVP „Srbijavode“ sa predstavnicima lokalnih samouprava grada Čačka i opština Gornji Milanovac, Lučani, Arilje i Požega obišli su radove na brani i akumulaciji „Arilje – profil Svračkovo“ u Arilju i prisustvovali montiranju čelične pasarele u cilju povezivanja vodozahvatne kule sa  levom obalom reke Rzav, odnosno sa krunom brane.

Ukupna zapremina brane profil Svračkovo biće 27 000 000 kubika od čega će preko 20 000 000 biti raspoloživo za potrebe pet opština i grada Čačka.

Opština Požega prethodne godine suočila se sa dugotrajnim sušama zbog čega je priključila altertantivno vodosnabdevanje.

Pojedina sela u Gornjem Milanovcu uskoro će biti povezana sa sistemom Rzav, budući da su radovi na trasi primarnog cevovoda završeni.

Ova akumulacija spada u red visokih brana sa visinom od 68 metara. Završetak radova i punjenje brane, planiran je za 5 godina kada će biti izgrađen i magistalni cevovod koji će spojiti akumulaciju sa starim vodozahvatom i transportovati vodu do fabrike vode ,,Rzav“.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights