Akcija pošumljavanja varošice Lučani

U petak 15. aprila 2022. godine biće organizovana akcija pošumljavanja varošice Lučani. Planirano je da se posadi oko 120 sadnica i to pored stepeništa za Staru i Novu koloniju, sa leve i desne strane, uz nove staze koje se urađene, 7 sadnica kod Pantelića česme, kao i između zgrada i na mestima gde su nedavno posečena stabla. Između zgrada gde su posečena stabla biće zasađene po tri nove sadnice za svako posečeno stablo. Po rečima predsednika Komisije za zasađivanje novih stabala na javnim površinama Čedomira Živanovića, obezbeđene su sadnice tuje, katalpe, crvene šljive i druge. Takođe, biće podeljene i sadnice belog jasena, a komisija koja će izaći na teren odrediće mesto na kom mogu da budu zasađene.
Novac za ove sadnice uplatili su preduzeće „MB-Namenska“ Lučani i „Maksima“ Lučani, kao i neke stambene zajednice kod kojih su posečena stabla.
Ovu akciju organizuju opština Lučani, JKP „Komunalac“ Lučani, Udruženje penzionera Lučani i privrednici iz Lučana koji su donirali novac. Svi koji žele da učestvuju u akciji pošumljavanja Lučana treba da se prijave, do sutra u 18 časova, Čedu Živanoviću na broj telefona 064-394-86-97. Akcija pošumljavanja Lučana biće nastavljena kada se prikupe dodatna novčana sredstva od firmi i pojedinaca za nabavku novih stabala.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights