Seoski turizam u Dragačevu sve popularniji kod turista

Interesovanje turista za boravak u čistoj i zdravoj sredini, dalo je ideju braći Pavlović iz Kotraže da svoje seosko domaćinstvo preurede i prošire za smeštaj. Ponuda domaće hrane i čitavog postupka dolaska do iste, zaokružila je celu priču oko seoskog turizma.

Razvoj seoskog turizma jedna je od glavnih tema nekoliko godina unazad. Situacija sa virusom u našoj zemlji pomogla je da i krajevi koji nisu toliko bili poznati dospeju do interesovanja domaćih turista. Ovakvu situaciju i svoju razvojnu šansu prepoznali su dvojica braće iz Dragačevskog kraja, sređujući seosko domaćinstvo u selu Kotraža.

  • Mi smo se odlučili pre nekih godinu dana da otvorimo svoje domaćinstvo i konake za goste, jer smo videli da sve više nasih prijatelja i gostiju domaćih ali i stranih opredeljuje za selo i tradiciju odakle većina ljudi i potiče sa sela i iz tih područja. Tako smo došli na ideju s obzirom da su naši kapaciteti veliki samo malo da nešto doradimo i dogradimo da to pružimo i gostima, ističe Miloš Pavlović, vlasnik etno domaćinstva Pavlovića konaci.

Pavlovića konaci neprestalo se šire i dograđuju jer potreba za krevetom više uvek postoji. Kako domaćini kažu gosti ovde dolaze jer traže mir, prirodu i zdravu sredinu.  U ponudi ovog etno kompleksa su i jela domaće kuhinje, upravo sa njiva u blizini.

  • Kod nas gosti koji dolaze mogu da priušte sebi vožnju dzipom, kvadom ali i šetnju do obližnje rtanjske pećine. Kod nas je osnovna delatnost poljoprivreda pa tako naši gosti imaju hranu proizvedenu ovde na našim njivama, domaću kuhinju, navodi Pavlović.

Posetioci etno domaćinstava uglavnom su iz velikih gradskih centra, ali i van Srbije. Seoski turizam pokretač je ruralnog razvoja, razvoja poljoprivrede ali i zdravih navika.

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds