Opštinsko veće opštine Lučani u novom sastavu, održalo je svoju prvu sednicu

Opštinsko veće opštine Lučani u novom sastavu, održalo je svoju prvu sednicu danas u Lučanima a kojom je predsedavao zamenik predsednika, Miloš Jovičić. Najpre su većnici usvojili predlog dopune odluke o Opštinskoj upravi koji podrazumeva obrazovanje Kabineta predsednika opštine kao posebna organizaciona jedinica u koju predsednik postavlja najviše dva pomoćnika.

U Kabinet predsednika opštine za pomoćnike su postavljeni Zorica Milošević i Milija Milenković, koji zasnivaju radni odnos u Opštinskoj upravi na određeno vreme, dakle dok traje mandat novopostavljenog predsednika opštine.

Milija Milenković, specijalista mašinskog inženjerstva iz Puhova, rešenjem predsednika opštine zadužen je za oblasti investicija, putne infrastrukture, niskonaponske mreže i koordinaciju organizacije manifestacija na teritoriji opštine Lučani dok je Zorica Milošević, specijalista biotehničkih nauka iz Guče kao pomoćnik predsednika zadužena za oblasti poljoprivrede, razvoj sela, zaštite životne sredine, populacionu politiku i rad škola na teritoriji opštine Lučani. U nastavku sednice, za vršioca dužnosti načelnika Opštinske uprave u naredna tri meseca, ponovo je postavljena Slobodanka Vukićević, diplomirani pravnik. Time je okončano konstituisanje i izvršne vlasti opštine Lučani kao i upravljanja stručnim poslovima Opštinske uprave Lučani.

Tokom sednice članovi Opštinskog veća su doneli i Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za 2022. godinu prema kome će se 146 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini dati u zakup, javnim oglasom. Na ovoj sednici je razrešena dosadašnja Komisija za procenu štete od napuštenih životinja i imenovana nova u sastavu: Milovan Obradović, Dr Milica Bukvić i Aco Domanović a koja će na bazi propisane dokumentacije od lekara, inspektora, ili veterinara, vršiti procenu visine štete koju pričine napuštene životinje.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights