DRAGAČEVSKI HAJDUK FEST 2. JULA

Relativno mlada manifestacija „Dragačevski hajduk fest“ postala je sve popularnija i posećenija iz godine u godinu. Guča, simbol najveće trubačke fešte, ove godine 2.jula biće domaćin četvrtog po redu okupljanja najuspešnijih majstora u pripremi hajdučkog ćevapa, kao tradicionalnog specijaliteta sa ovog podneblja.

Očekuje se oko 25 ekipa koje će učestvovati u kulinarskom nadmetanju. Novina ove godine je što će prva nagrada nositi naziv “ Ivica Vukićević“ po idejnom tvorcu ovog događaja, koji nažalost više nije među nama.
Ovogodišnji program započeće neizbežno uz zvuke trube, tako da su za muzički program zaduženi orkestari Marka Trnavca i Dejana Jevđića. Za najmlađe posetioce u 18:00 časova Biblioteka opštine Lučani organizovaće dečiju predstavu, na pozornioci Kulturnog centra u Guči. Kao vrhunac muzičkog programa u večernjim satima sa početkom u 21:00 h biće održan koncert Slađe Alegro, takođe na pozornioci Kulturnog centra u Guči

Turistička organizacija „Dragačevo“, Opština Lučani i Udruženje ugostitelja Guče kao organizatori se zahvaljuju velikom broju privrednika iz naše opštine koji su ove godine značajno podržali Dragačevski hajduk fest, ističe Aleksandra Mitrović, v.d.direktora TO „Dragačevo“.

Prijava ekipa se može obaviti u prostorijama Turističke organizacije „Dragačevo“ u Guči u vremenu od 07časova do 15časova , svakog radnog dana .
Kontakt telefon, 032/855886, 064/4852452

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights