ZAVRŠENO POSTAVLjANjE PARKETA NA SPORTSKOJ HALI U LUČANIMA

Završne radove na sportskoj hali u Lučanima, danas je obišao predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, koji je ovom prilikom izneo nekoliko konstatacija vezanih za završetak hale.
„Zamenjena je kompletna krovna konstrukcija, jer je prethodno postavljen krov prokišnjavao, urađena je kompletna rasveta u hali, a u toku su završni radovi na postavljanju novog parketa, jer onaj koji je nabavljen 2008. godine danas nije u skladu sa propisima vezanim za sportska takmičenja koja se mogu odvijati u ovoj hali. Novi parket je izuzetnog kvaliteta i malo hala u Srbiji se može pohvaliti ovim kvalitetom parketa koji mi od danas imamo u Lučanima“, rekao je Dolović.

„U narednih mesec dana očekuje se postavljanje rasvete oko hale, krečenje spoljne fasade i uređenje prostora između hale i Srednje škole. Vrednost radova koji se trenutno izvode je oko 50 miliona dinara od čega je 38 miliona dinara budžetskih sredstava, a 12 miliona dinara od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.
Ono što nakon toga ostaje, do puštanja hale u rad, je parterno uređenje oko hale, odnosno, parkinzi, trotoari i pristupne saobraćajnice samoj hali. Predračunska vrednost tih radova je oko 60 miliona dinara i u narednim mesecima će se iz budžeta opštine Lučani i budžeta resornih ministarstava naći način finansiranja za taj preostali deo radova“, dodao je Dolović.
Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, zahvalio se fabrici „MB-Namenska“ Lučani koja u okviru 12 miliona dinara, koje je donirala za halu, kompletno sređuje video nadzor i pravi novu podstanicu za grejanje.
„Dakle, za mesec dana, u samoj hali će biti završeni svi radovi, predstoji parterno uređenje i nadamo se da ćemo uskoro moći da se pohvalimo da imamo jednu od najlepših sportskih hala u Zapadnoj Srbiji,“ zaključio je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights