Počele prijave za subvencije za solarne panele

Foto: Shutterstock

U opštini Lučani su počele prijave za subvencije čiji je cilj da podstaknu ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama nakon što je opština Lučani u saradnji sa nadležnim ministarstvom potpisala ugovor o zajedničkom subvencionisanju pola cene kupovine i ugradnje panela svih zainteresovanih građana sa naše teritorije. Za ove namene, država je za našu opštinu odvojila sedam, a opština iz svog budžeta još sedam, što je ukupno 14 miliona dinara.
Prema podacima koji stoje u konkursu, najveći iznos po domaćinstvu može da bude 420.000 dinara. Reč je o panelima za proizvodnju električne energije koji bi trebalo da pomognu u procesu razvijanje energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.
Rok za dostavljanje dokumentacije je 27 jun, a građani dobijaju subvencije za kupovinu panela i nosača, njihovu ugradnju i izradu tehničke dokumentacije i izveštaja, navodi se u javnom pozivu koji je postavljen na zvaničnoj internet strani opštine Lučani u delu Konkursi i obaveštenja.

Subvencije se ne mogu dobiti za već nabavljenu robu i obavljene usluge ili troškove koji su u vezi sa odobravanjem i sprovođenjem kredita.
„Ovo je dobra prilika da naši sugrađani na svojim porodičnim kućama ili stambenim zgradama ugrade solarne panele kako bi smanjili potrošnju električne energije i smanjili račune za svoja porodična domaćinstva“, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights