I ove godine potpisan Ugovor za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“

Predsednik opštine Arilje Predrag Maslar potpisao je Ugovor za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“ sa ministrom Milanom Krkobabićem. Ove godine manifestacija će okupiti blizu 1.300 sela Srbije u 87 lokalnih samouprava, među kojima je i lokalna samouprava opštine Arilje gde će susreti biti održani 11. septembra ove godine, u mesnoj zajednici Kruščica.

Aktivnosti koje su podnosioci prijava ove godine osmislili su šarolike. Takmiče se u kulturno – umetničkim sadržajima – fokloru, izvornom pevanju, sviranju gusala i tambura, slikanju; literarnim sadržajima – recitovanju, pisanju pesama i kratkih narodnih formi; zanatskim i primenjenim umetnostima – izradi rukotvorina, suvenira, tkanju, štrikanju, vezu, pletenju; sportskim aktivnostima – od fudbala i košarke do naradnog višeboja (bacanje kamena s ramena, skok sa mosta, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa) i gastronomskim specijalitetima – pravljenju tradicionalnih jela i kolača.

Deca se takmiče u kvizu znanja, sportskim disciplinama, ali i slaganju kukuruzovine u kupe i trčanju u džaku. Cilj održavanja manifestacije je da se u selima ponovo čuju smeh i vriska.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights