Lučani: Ističe rok za subvencije za solarne panele

Foto: Shutterstock

Rok za prijavu i dostavljanje dokumentacije za dobijanje subvencija za ugradnju solarnih panela, ističe u ponedeljak 27. juna, podsećaju nadležne službe Opštinske uprave opštine Lučani.
Subvencije za solarne panele koje opština Lučani, zajedno sa nadležnim ministarstvom dodeljuje svim zainteresovanim građanima sa naše teritorije ima za cilj da podstakne ugradnju solarnih panela na porodičnim kućama do pola cene kupovine i ugradnje panela i tako podstakne energetsku efikasnost u njihovim domovima.
Za ove namene, država je za našu opštinu odvojila sedam a opština iz svog budžeta još sedam, što je ukupno 14 miliona dinara.
Prema podacima koji stoje u konkursu, najveći iznos po domaćinstvu može da bude 420.000 dinara. Reč je o panelima za proizvodnju električne energije koji bi trebalo da pomognu u procesu razvijanje energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine.
Subvencije se mogu dobiti za kupovinu panela i nosača, njihovu ugradnju i izradu tehničke dokumentacije i izveštaja, navodi se u javnom pozivu koji je postavljen na zvaničnoj internet stranici opštine Lučani.

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds