Humanitariac iz Lučana realizovao projekat pomoći deci bez roditeljskog staranja

Poznati humanitarac, rodom iz Lučana, Miroslav Petrović, ponovo je pokazao svoje veliko srce. Kao osobu kompetentnu za organizaciju raznih humanih aktivnosti, što je dokazao brojnim akcijama pomoći upućenim Lučanima u prethodnim godinama, kompanija „Grundfos“ iz Danske u kojoj je zaposlen, angažovala ga je za realizaciju projekta humaniterne pomoći finansirane iz fonda kompanije.

Kako kompanija „Grundfos“ uspešno posluje i u Srbiji, predstavnici ove kompanije u Inđiji, u saradnji sa Miroslavom Petrovićem, realizovali su projekat pomoći deci bez roditeljskog straranja smeštenoj u domovima za nezbrinutu decu u Sremskoj Kamenici i Beloj Crkvi.

Ukupno 80 dece, uzrasta od 4 do 23 godine, ima priliku da boravi u period od 8. do 13.jula u Inđiji. U saradnji sa Turističkom organizacijom Inđije, organizovane su brojne svakodnevne aktivnosti, kao što su poseta Fruškogorskim manastirima, Keltskom selu, odlazak na pozorišnu predstavu, boravak na bazenu i brojne druge aktivnosti. Mališani su od strane kompanije „Grundfos“ darivani i kompletnom sportskom opremom u vidu patika, trenerki, šorceva, majica, čarapa i torbi.

Sve vreme boravka dece u Inđiji društvo im je pravio i naš Miroslav Petrović, koji je kao i deca uživao u zajedničkom druženju.

Ukupna vrednost ovog projekta je 35 hiljada evra, a kako kaže Miroslav, njegova želja i želja kompanije u kojoj radi je da projekat postane tradicija i da se uspešno realizuje i narednih godina.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights