Prijem za bebe u opštini Lučani

U Lučanima je zamenik predsednika opštine, Miloš Jovičić, danas održao prijem za roditelje i devet njihovih beba rođenih u proteklih dva meseca, sa teritorije opštine Lučani. Svakoj bebi, dodeljena je jednokratna novčana pomoć iz opštinskog budžeta, u iznosu od 100 hiljada dinara.
Zamenik predsednika je ovom prilikom istakao da poslednjih godina opština Lučani kontinuirano radi na realizaciji niza aktivnosti za podsticaj rađanju. Pored darivanja svake bebe sa 100 hiljada dinara, opština Lučani obezbeđuje za biomedicinski potpomognutu oplodnju bračnim parovima bez dece do 300 hiljada dinara, besplatan prevoz za decu do osmog razreda, besplatnu kuhinju za svako treće i naredno dete školskog uzrasta u porodici, stipendira đaka generacije, daruje vukovce, deli autosedišta za najmlađe.
Miloš Jovičić je takođe rekao da se u opštini Lučani godišnje rodi između 140 i 150 dece i da je neophodno raditi na poboljšanju uslova života, kako u varošicama Guči i Lučanima, tako i na seoskom pordučju. Gradićemo nove poligone i igrališta za decu, da što više dece i omadine zadržimo u našoj opštini. Ove godine su planirani radovi na energetskoj efikasnosti vrtića u Guči gde su prošle godine dograđene dve sobe, tako da u Guči više nemamo dece na čekanju. U vrtiću u Lučanima se radi dogradnja 200 kvadratnih metara novog prostora, pa se nadamo da će i lučanski vrtić konačno dobiti dovoljno prostora i kapaciteta da primi svu decu iz Lučana i okoline.
Slobodanka Vukićević, v.d. načelnika Opštinske uprave je istakla da će u postupku ostvarivanja prava i potreba novorođenih mališana kao i njihovih roditelja, opštinska uprava intenzivno raditi na sve kvalitetnijoj usluzi za ovu, za opštinu Lučani, nesumnjivo najznačajniju populaciju.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights