Završena manifestacija Arlemm 2022

Više od 10 hiljada ljudi posetilo je trinaesti po redu ARLEMM, koji je i ove godine trajao 16 dana uz koncerte, predavanja i časove vodećih muzičara iz celog sveta. Ovogodišnju manifestaciju su obeležili koncerti orkestra GRMI, grupe Kalem, Zvonka Bogdana, Prvog beogradskog pevačkog društva i mnogih drugih. I ove godine dešavanja su prenošena uživo putem Jetel mreže kako bi ljubitelji
muzike mogli da prate koncerte sa bilo kog mesta u svetu.
„Zaista je poseban osećaj organizovati festival u manjim sredinama, a napraviti ovakav brend, kao što je danas ARLEMM, bilo je vredno truda“ – dele svoje utiske organizatori.
Oko 150 mladih polaznika iz zemlje i inostranstva imalo je priliku da radi sa vrhunskim predavačima i profesorima violine, violončela, kontrabasa, klavira, viole, kontrabasa, duhovnog pojanja, flaute, kamerne muzike, solo pevanja i gitare, a potom svoje veštine pokaže na koncertima na otvorenom.
Osnivač i organizator neprofitne manifestacije ARLEMM je Udruženje za širenje i podsticaj muzičke kulture u Srbiji – MUZIKUS, a realizaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja, SOKOJ, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Opština i Biblioteka Arilje, brend Extreme Intimo, Austrijski kulturni forum, Gete institut, Španski „Pajs fond“ i Jetel fondacija.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights