Danica Crnogorčević pevala u Guči: Srećna sam što se moje pesme pevaju svuda

Najmoćniji glas Crne Gore istakla je da joj je drago što je pevala na ovakvoj manifestaciji.

Danica Crnogorčević nastupila je po prvi put na Saboru trubača u Guči. Ona je pevala tokom prve večeri velikog događaja, a može se reći da je izazvala velike ovacije od strane publike. 

– Ja sam zaista prezadovoljna. Presrećna sam, puna sam emocija, jer narod je jednim glasom pevao sve pesme. I tradicionalnu i duhovnu istim intenzitetom – počela je Danica za „Telegraf.rs“.

Na pitanje da li je bila svesna kada je počinjala da se bavi muzikom, da će je publika na ovaj način prihvatiti, etno pevačica je poručila:

– Nisam bila svesna. Na samom početku sam počela jednom čistom emocijom. Samo se nadam da će tako i ostati, da se ne pretvorimo u nešto drugo, već da čuvamo tu emociju – kaže ona i dodaje:

– Ono što nosim u srcu, želim da pokažem narodu kroz pesmu. To je univerzalni jezik i to osećaju i stranci, čak i mnogi narodi koji nisu nama nimalo slični na prvi pogled. Mnogo mi je lepo kad dobijem pozitivne komentare i od Turaka, Hrvata i Albanaca sa Kosova i Metohije. Narod vidi, to je jasno, gde je srpski rod, gde diše srpska pesma, tu smo mi – kaže ona.

Danica je otkrila i koja joj je omiljena njena pesma.

– „Veseli se srpski rode“. Ona je definitivno obeležila moj rad. Ne samo moj, nego to je zapravo zajedniki rad sa mojim suprugom, koji je svešteno lice. Nekako, blagodarim Bogu što me je povezao na taj način, što imamo porodicu i upućujemo mlade na to. Nekoliko puta sam rekla da je i on napisao tu pesmu, tako da sam jako srećna što imamo priliku i on i ja da doživimo da je toliko ljudi u jednom momentu, na raznim kontinentima peva – kaže Danica.

izvor / telegraf.rs

Please follow and like us:

Pratite nas na Facebook-u!

Ostanite u toku sa najvažnijim vestima u regionu!


This will close in 15 seconds