Pobednici 7. Kupusijade u Puhovu

Najbolji kupus se spremao, a najbolji trubači i pevači su muzikom častili sve posetioce 7. Kupusijade u Puhovu koja je i ove godine okupila veliki broj ljubitelja dobre hrane, najbolje pesme i igre.
I ove godine na Veliku Gospojinu održana je tradicionalna manifestacija – Kupusijada u Puhovu. Već sedmu godinu ovo selo u opštini Lučani okuplja najbolje trubače, pevače i igrače, ali i velike gurmane.
Dan je počeo spremanjem svadbarskog kupusa – nadaleko poznatog nacionalnog jela u Srbiji. Tajna je, kažu, u dugom kuvanju, različitim vrstama mesa koje se koristi, a kulinari kažu da veliku ulogu ima i posuda u kojoj se kupus kuva. Žiri je sve ove elemente razmotrio i između šest prijavljenih ekipa, izabrao tri najbolje.
Treće mesto u kuvanju svadbarskog kupusa pripalo je ekipi „Kumovi“, drugo mesto su zaslužili momci iz ekipe „Tigrovi“, dok je prvo mesto i najbolji svadbarski kupus pripremila ekipa „Fapromal I“.
U sportskom programu, odigrana je utakmica između FK Jedinstvo i Škole fudbala Čačak 94.
U kulturno –umetničkom programu učestvovale su pevačke grupe: „Srpska šajkača“ – Puhovo, „Dragačevski slavuji“ – Guča i „Staro Dragačevo“- Guča. Naši prijatelji i dugogodišnji saradnici KUD „Abrašević“ pripremili su splet igara i podigli na noge sve posetioce manifestacije, koji nisu odoleli već su se uhvatili u veliko narodno kolo sa vrsnim igračima ovog KUD-a.
A da u Dragačevu truba najbolje zvuči, još jednom su pokazali pobednici u omladinskoj kategoriji – trubački orkestar braća Ilić iz Požege, koji se ove godine okitio titulom naboljeg orkestra na 61. Dragačevskom saboru trubača. Bili su specijalni gosti ove manifestacije.
Organizator 7. Kupusijade je Mesna zajednica Puhovo, a pomoć u organizaciji pružili su opština Lučani i Kulturni centar opštine Lučani u Guči.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights