U “Vajatima” se posebna pažnja obraća na gastronomski užitak gostiju

foto / Ivan Strahinjić

Na samo 8km od Guče, u dragačevskom selu Gornja Kravarica, smešteni su “Vajati” – kompleks savremeno opremljenih apartmana sa četiri zvezdice, koji svakom gostu nude ugodan i prijatan odmor. Uredno travnjaci, brojne saksije sa najrazličitijim vrstama cveća, fontana na sredini dvorišta, čine “Vajate” pravom malom oazom Dragačeva. Na 6 ha imanja nalaze se: bazeni za decu i odrasle, sportski tereni, dečije igralište i SPA centar.

U okviru domaćinstva nalazi se i drvena terasa (veranda), koja prima do 200 ljudi i idealna je za organizaciju vaših događaja. Za intimnija slavlja, bez obzira na godišnje doba, u ponudi je i bašta kapaciteta do 70 mesta i restoran u rustičnom stilu sa 20 mesta. Prijatan ambijent, ljubazna i profesionalna usluga i bogat gastronomski kotao zadovoljiće ukuse i najvećih hedonista.

Ono što “Vajate” čini jedinstvenima jeste nesvakidašnji spoj modernog i tradicionalnog. U okviru našeg kompleksa smešten je i jedan autentičan vajat, koji verno oslikava dom srpskog seljaka iz XIX veka, u kom organizujemo druženja u duhu davnih vremena: uz ognjište i bogatu zakusku.

tekst: Marijana Lukovic

Raspolažemo sa 3 objekta za smeštaj gostiju. Sve sobe su komforne i udobne, savremeno opremljene, a svaka ima parno grejanje, klima uređaj, televizor i WI-FI internet. Nameštaj je od punog drveta, a posteljina je vrhunskog kvaliteta sa antialergijskim jastucima.

U “Vajatima” se posebna pažnja obraća na gastronomski užitak gostiju.Po receptima naših baka spremaju se pite, supe, čorbe, kačamak, uštipci, popara, salate, peče se hleb i kukuruzna proja, gotove se sarme, svadbarski kupus, razna variva, orasnice, vanilice, torte i ostale poslastice. Na meniju je i veliki izbor gotovih jela, zatim mesa i jela ispod sača, jagnjeće i praseće pečenje sa ražnja, i sve vrste mesa sa roštilja. Tu su još i domaće kobasice, svinjske i goveđe pršute, domaći sir i kajmak i ostali specijaliteti nacionalne kuhinje, kao i mnoga druga jela koja se pripremaju po porudžbini. Ukoliko imate želju, možete ponešto od svega pripremati zajedno sa domaćinima. Veliki je i izbor domaćih i stranih pića, a svakom gostu sa zadovoljstvom preporučujemo domaću rakiju, sad već čuvenu – “Budilicu”.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights