„IMAO SAM JEDNU KNJIGU, KREVET I PSA“ Stefan je šetnju svetskim modnim pistama zamenio životom u netaknutoj prirodi i započeo BIZNIS

foto / rina

Na samo sedam kilometara od prestonice trube nalazi se Rćanska pećina za koju uglavnom znaju samo ljudi iz okolnih sela. I baš tu u njenoj blizini nastanio se jedan mladi Beograđanin, koji je šetnju svetskim modnim pistama zamenio životom u netaknutoj prirodi. Stefan Knežević je u Dragačevo stigao podno Rćanske pećine stigao sasvim slučajno, ali mu se desila ljubav na prvi pogled. Ruirinara i napuštena kuća postala je njegov dom, u kom je sve moralo da se radi ispočetka.

– Krenuli smo od nule, uvođenjem vode i struje u objekat, zatim smo i kamin ubacili jer je tada bilo jako hladno, imao sam jednu knjigu, krevet i psa. Međutim nismo odustajali sa renoviranjem. Odlučili smo se za seoski turizam i sada imamo kapacitet za trinaest osoba na spratu gde mogu da prenoće, a planiramo da maksimalno popunjenost do sledeće godine dostigne 22 ležaja – rekao je za RINU, maneken Stefan Knežević koji je odlučio sa svetla prestonice zameni za prelepa dragačevska jutra.

Oživljavanje ovog mesta naišlo je na odobravanje Dragačevaca koji su mu pružili zdušnu podršku. U blizini njegove kuće nalazi se i Rćanska pećina koja predstavlja jedinstvenu celinu koju čine: Dragačevska pećina, Slepa pećina, Suva pećina i Veliki ponor. Ukupna dužina unutrašnjih kanala iznosi 370 metara. Relativno je bogata pećinskim nakitom i predstavlja veliki turistički potencijal, pa Stefan ima nameru da svoju ponudu usmeri i ka tom pravcu.

– Gotovo svi meštani su izašli u susret, i podržali me, čak su mi dali konačište mesec dana potpuno besplatno dok moju kuću ne stavim u funkciju da mogu da prenoćim, na čemu sam im zahvalan. Čak se uključila i opština koja mi je sagradila i most i to u samo deset dana. Ostali smo na tome da sredimo prilaze samoj pećini kako bi svi posetioci mogli da osete čari ovog kraja – izjavio je Stefan.

Stefan se godinama uspešno bavio modelingom, ali njegova najveća strast je sportsko penjanje a ovo mesto je idealno za bavljenje ovim adrenalinskim sportom.

– U ovom fanscinantnom predvorju same pećine, pravimo smerove, sada ih ima pet i sve što pravimo teže smerove privlačimo kvalitetnije penjače – kazao je ovaj mladić.

Stefan kaže da je njegov plan da se ova destinacija pre svega prilagodi ljubiteljima prirode, ali i da se napravi raj za predah od gradske vreve.

– U planu je da naredne sezone napravimo male kaskade i da napravimo platno za video projekcije što smatram da će naročito u ovom periodu godine biti potpuni hit, kao i za trening joge, jer je sada aktuelno pravilno vežbanje disanjem – dodao je Beograđanin.

izvor / rina

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights