Novi izgled parka ispred opštine Lučani

Počinju radovi na uređenju prostora ispred zgrade opštine Lučani, što će dati potpuno novi izgled centru sedišta opštine. Plato će biti popločan, sa postojećom fontanom, sadržajnim ozeljenjavanjem i brojnim klupama za odmor, druženje i uživanje naših sugrađana. Biće izmeštene biste narodnih heroja u formiran park posvećen herojima opštine Lučani i nalaziće se pored zgrade opštine. Vrednost navedenih radova je pet miliona dinara, a rok za završetak radova je kraj ove godine.
„Osnovna ideja realizacije novog parkovskog projekta je povezivanje svih institucija, dakle zgrade Opštinske uprave opštine Lučani, crkve Uspenje Presvete Bogorodice, Doma kulture Lučani u jedinstvenu celinu koja govori o matičnosti i identitetu jednog gradića i opštine. Tako će građani opštine Lučani kao i svi oni koji zbog posla ili turizma dolaze u Lučane, ubrzo moći da uživaju u novom izgledu centralnog gradskog jezgra naše opštine,“ navodi Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.
Nakon uređenja parka ispred Opštinske uprave, lokalna uprava je planirala i nastavak uređenja šetališta i pešačke zone u glavnoj ulici, zajedno sa realizacijom jednog od najvrednijih projekata za građane Lučana, rekonstrukcijom kompletne vodovodne i kanalizacione mreže u Lučanima, a koja se očekuje već početkom naredne godine.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights