Lučani: Produžen rok za podnošenje prijava građana za subvencije za energetsku efikasnost

Stanovnici lučanske opštine koji su zainteresovani da konkurišu za bespovratna sredstva kojima se subvencioniše primena mera za poboljšanje energetske efikasnosti imaju na raspolaganju još dve nedelje, budući da je lokalna samouprava prvobitni rok do 18.oktobra, produžila do 28. oktobra ove godine.
Građani opštine Lučani zainteresovani za zamenu stolarije, ugradnju toplotnih pumpi, radijatora, kotla i dodatne mere energetske efikasnosti, mogu da se prijave za subvenciju opštine Lučani u iznosu do 50 odsto vrednosti ukupne investicije po pojedinačnoj prijavi a maksimalno 140 hiljada dinara sa PDV- om.
Opština će subvencionisati zamenu spoljne stolarije u kući ili stanu do 50 odsto vrednosti investicije, a maksimalno 140 hiljada dinara, zatim nabavku i instalaciju kotlova na gas, maksimalno 85 hiljada dinara, kotlova na biomasu, subvencije do 50 odsto, a maksimalno do 110 hiljada, zamenu postojećih ili ugradnju novih cevnih mreža i radijatora, subvencija 50 odsto najviše do 100 hiljada dinara, nabavku i ugradnju toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće maksimalno do 250 hiljada dinara od ukupne vrednosti investicije.
Građani koji se prijave na javni konkurs, proći će proveru ispunjenja uslova, a potom će odabrane firme odraditi sav neophodan posao za šta će im biti isplaćena navedena subvencionisana sredstva. Rok za prijavu je 28. oktobar tekuće godine. Ukupan iznos opredeljen za ovu namenu je 13 miliona dinara budžetskih sredstava.

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights