AKCIJA „KNjIGA NA DAR“ SA GOSPOĐOM MIRJANOM BROĆIĆ-STANISAVLjEVIĆ IZ NOVOG SADA ZA BIBLIOTEKU SREDNjE ŠKOLE „DRAGAČEVO“ GUČA… (15)

Kao što smo pre par dana objavili, većim brojem izuzetnih naslova – romana i vrednih enciklopedija našu tradicionalnu akciju „KNjIGA NA DAR“ donirala je sa svojom porodicom gospođa Mirjana Broćić Stanisavljević, dipl. pravnik iz Novog Sada, rođena Gučanka, direktni potomak čuvenog dragačevskog trgovca i domaćina s početka XX veka – Milana Broćića.
U dogovoru sa gospođom Broćić tri toma kapitalne enciklopedije „Larousse“ darivali smo biblioteci Srednje škole „Dragačevo“ u Guči, čiji smo gosti danas bili, dočekani od sjajnog kolektiva škole i učenika.
Ovo je bila lepa prilika da rukovodstvo škole na čelu sa g. Draganom Tanovićem, upoznamo sa većim brojem naših različitih akcija, među kojima je „KNjIGA NA DAR“ samo jedan važan segment, te da ukažemo na rad našeg Fonda za pomoć talentovanim učenicima i studentima Dragačeva koji smo osnovali početkom ove godine i koji već ostvaruje zapažene rezultate, te da trasiramo buduće puteve saradnje Škole i Udruženja.
Nadamo se da će i ova naša zajednička akcija biti primer drugim potencijalnim donatorima da zajedno sa našim Udruženjem ili samostalno upotpune različitim knjigama, enciklopedijama, udžbenicima, slikovnicama, stručnom literaturom, multimedijalnim sadržajima biblioteke dragačevskih osnovnih i srednjih škola, Biblioteku opštine Lučani i našeg vrtića, te parohijske crkvene biblioteke.
Takođe deo ovako prikupljenih knjiga naše Udruženje daruje i nadarenoj, siromašnoj deci širom Dragačeva. Neka od njih nikada do sad nisu dobila slikovnicu ili knjigu na dar.
Hvala veliko na pažnji i pomoći svim našim darodavcima koji dokazuju da zajedno možemo mnogo više i da dobrota i plemenitost nisu uboga siročad u ovim teškim vremenima, kad je lepota darivanja gotovo nestala.
Takođe se zahvaljujemo na ljubaznosti i gostoprimstvu našim domaćinima – direktoru, profesorima i učenicima Srednje škole „Dragačevo“ u Guči.
Pozivamo i druge ljude dobre volje da nam se pridruže u našoj misiji, u ovoj i drugim našim akcijama.
SA DOBRUM LjUDIMA, ZA DOBRE LjUDE!

Please follow and like us:
Verified by MonsterInsights